Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emery demantovao da Neymar mora na operaciju

neymar

Unai Emery, trener Paris Saint-Germaina, demantovao je medijske navode da Brazilac Neymar mora na operaciju i da ga čeka pauza od najmanje dva mjeseca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Neymar se u nedjelju u utakmici francuskog prvenstva protiv Olympique Marseillea povrijedio i morao je napustiti teren.

U utorak se pojavila vijest da je Neymar uganuo zglob i da mu je napukla metatarzalna kost u stopalu, te da će zbog toga vjerovatno propustiti revanšu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida. Ubrzo nakon toga pojedini mediji su objavili kako će Neymar morati na operaciju, te da ga čeka pauza do maja, na šta je reagovao Emery.

“Nismo donijeli odluku da Neymar ide na operaciju, to nije tačno. Jutros sam imao sastanak s doktorom i rekao mi je da Neymar ima uganuće. Pregledi su pokazali da postoji i malo napuknuće na petoj metatarzalnoj kosti. Vidjećemo u narednih nekoliko dana kako će teći njegov oporavak i zajedno s njim donijeti odluku hoće li igrati. Za sada želimo biti smireni i vidjeti kako se stvari razvijaju”, kazao je Emery i dodao:

“Postoje male šanse da će Neymar zaigrati protiv Real Madrida, ali moramo biti strpljivi. Najvažnija stvar za PSG je da su svi igrači spremni, a Neymar uvijek želi da igra sve utakmice.”

Revanš susret PSG – Real Madrid igraće se 6. marta na “Parku prinčeva”. “Kraljevi” će u Parizu braniti prednost od 3:1 koju su stekli u prvom ogledu na “Santiago Bernabeu”.