Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emery: Neymar bi PSG učinio konkurentnim u Ligi šampiona

Neymar-PSG-Main

Dolazak Neymara iz Barcelone učinio bi Paris Saint-Germain konkurentnim u Ligi šampiona, smatra trener pariškog kluba Unai Emery, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medijski izvještaji u posljednje govore o tome kako je PSG spreman platiti 222 miliona eura za aktiviranje oslobađajuće klauzule koju brazilski reprezentativac ima u ugovoru sa “Barcom“. Ipak, iz Barcelone tvrde da će Neymar “200 posto“ ostati u klubu.

“PSG želi najbolje igrače na svijetu, koji su u najboljim klubovima. Ako želimo da se nadmećemo sa Bayernom, Barcelonom, Real Madridom i osvojimo Ligu šampiona, onda moramo imati jednog od pet najboljih fudbalera svijeta. Pokušavamo takvog igrača dovesti ovog ljeta“, kazao je Emery i dodao:

“Neymar pripada toj petorici najboljih na svijetu. Predsjednik i klub godinama rade na privlačenju najboljih igrača. Timu, ali i navijačima, bilo bi drago da imaju još jednog vrhunskog igrača, pored ovih koji su veće ovdje. Ova potraga nije laka. Možda ćemo uspjeti, a možda ne.“

PSG je u dosadašnjem toku ljetnog prelaznog roka doveo Danija Alvesa iz Juventusa i Berchichea Yurija iz Real Sociedada.