Trener Arsenala

Emery: Razumijem frustraciju navijača Arsenala

emery

Moj posao je da analiziram i pronalazim rješenja. Moramo vratiti samopouzdanje

Arsenal je odigrao još jednu prosječnu utakmicu u nizu protiv Southamptona i ostao bez pobjede. Zbog toga su navijači nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sinoćnjeg duela na Emiratesu protiv Southamptona, koji je završen rezultatom 2:2, izviždali svoje ljubimce. No, menadžer Unai Emery, koji je pod sve većim pritiskom, kazao je da u potpunosti razumije frustraciju navijača, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Razumijem šta navijači osjete prema timu i meni. Radiću naporno za njih kako bi im uzvratili dobrom utakmicom u kojoj koristimo naš kvalitet da bi bili bolji od rivala. Protiv Southamptona su nam navijačima pomogli, ali im nismo uzvratili pokazivanjem borbenosti“, kazao je španski trener za britanske medije.

Nedavno je Emery dobio javnu podršku od rukovodstva kluba, ali je upozoren da se rezultati moraju poboljšati. Međutim, protiv “svetaca“ se to nije desilo. Ipak, Emery je zadovoljan sa 20 minuta na otvaranju drugog poluvremena za koje smatra da su bili najbolji period Arsenalove igre ove sezone.

“Moj posao je da analiziram i pronalazim rješenja. Moramo vratiti samopouzdanje. Jedan dobar rezultat će nam pomoći u tome. Najboljih 20 minuta cijele sezone odigrali smo početkom drugog poluvremena, ali oni su postigli gol kada smo vjerovatno bili najbolji. Na kraju smo došli do remija, ali to nije dovoljno“, svjestan je Emery šta se očekuje od njega i igrača i Arsenala.

“Topnici“ su pet utakmica u Premier ligi bez pobjede, ostvarili su tek tri remija i upisali dva poraza. Nakon 13 odigranih kola nalaze se na sedmom mjestu sa 18 bodova, čak 19 manje od lidera Liverpoola.