Obolio od leukemije

Emotivno pismo Siniše Mihajlovića

sinisa-mihajlovic-press

U prethodnim danima sam primio veliki broj poruka u kojima sam dobio utjehu, podršku i pozitivnu energiju koju ću koristiti da pobijedim leukemiju

Trener i bivši fudbaler Siniša Mihajlović odlučio je da se zahvali svima na pruženoj podršci u njegovoj borbi sa akutnom leukemijom.

Vijest o bolesti Mihajlovića potresla je mnoge, pa je samim tim dobio i veliki broj poruka u kojem mu ljudi pružaju podršku, pa je otvorenim pismom u “Gazzetti dello Sport” odlučio svima da se zahvali.

“Postoje momenti u životu kada se nađeš u situaciji da se boriš sa prejakim protivnikom koji ti je postavio preveliki izazov i ja se u takvoj situaciji trenutno nalazim, ali znajući da nisam sam, osjećam se veoma sretno. Saznao sam da imam uz sebe ogromnu podršku. U prethodnim danima sam primio veliki broj poruka u kojima sam dobio utjehu, podršku i pozitivnu energiju koju ću koristiti da pobijedim leukemiju. Primio sam preko hiljadu poruka i uvjeravam vas, sve sam pročitao. Jednu po jednu. Svaka je donosila posebni vid njege, zagrljaja i dodirnula mi je srce. Ovaj period je za mene veoma težak i zato se izvinjavam ukoliko nekome nisam odgovorio. Zato to radim sada, zahvaljujući ‘Gazzeti dello Sport’ i gospodinu Urbanu Kairu koji su mi to i omogućili. Zahvaljujem se svakom predsjedniku tima za koji sam igrao ili koji sam trenirao, ali i onima čije boje nisam branio za sve što su za mene uradili u ovim teškim trenucima. Hvala mojim bivšim saigračima, protivnicima i igračima koje sam trenirao, kao i onima koje nisam nikada i od kojih sam čuo ‘Forzza Mister’. Hvala svim navijačima protiv čijih sam timova igrao, mnogi su me u prošlosti vrijeđali i zviždali mi, a sada mi govore ‘Siniša, ne smiješ da odustaneš!’. Hvala svima, ne samo u fudbalskom svijetu, već i u politici, ekonomiji, umjetnosti, estradi, svima koji su mi bliski”, napisao je Siniša Mihajlović.