Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Engleska ovo nije vidjela 67 godina: Potop Liverpoola

astonvilla-liverpool

Aktuelni prvak Engleske doživio je pravi debakl u utakmici 4. kola Premier lige u gostima kod Aston Ville

Liverpool je na gostovanju kod Aston Ville upisao težak poraz 7:2 u 4. kolu Premier lige. Gledatelji su mogli vidjeti nevjerovatne scene u kojima je domaćin u prvom poluvremenu utrpao čak četiri komada aktuelnom prvaku. Domaćin se nije na tome zaustavio već je na samom otvaranju drugog dijela poslao i petu loptu iza leđa Adriana.

Aston Villa je u vodstvo došla već u 4. minuti susreta kada je goste načeo Watkins. Isti igrač postigao je i drugi pogodak u 22. minuti, da bi deset minuta kasnije Salah uspio smanjiti zaostatak za Redse. Ipak, Liverpool je do kraja prvog poluvremena još dvaput vadio loptu iz mreže a golove su postigli McGinn (35’) i Watkins (39’) koji je tako nakon 45 minuta upisao hat-trick.

Odmah na otvaranju drugog dijela na listu strijelaca se upisao Barkley (55’), a samo pet minuta kasnije Salah (60’) smanjuje zaostatak. Do kraja utakmice još se jednom upisao Grealish koji je u 75. minuti stavio tačku na ‘i.

Posljednji put kada je aktuelni prvak Engleske primio sedam pogodaka dogodilo se prije tačno 67 godina, a tada je ekipa Sunderlanda slavila sa 7:1 protiv Arsenala.