Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleska rutinski protiv Malte, “petarda” Crne Gore

engleska

Fudbaleri Rumunije, Crne Gore i Engleske ostvarili su pobjede u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Engleska je u prvoj utakmici s Garethom Southgateom na klupi svladala Maltu 2:0. U prvih 11 započeo je Jesse Lingard, a Marcus Rashford ostao na klupi. Daniel Sturridge započeo je u vrhu napada, a kapitan Wayne Rooney zaigrao u veznoj liniji.

Dominirali su očekivano Englezi od samog početka, ali nisu bili dovoljno ‘ubojiti’ do polovice prvog poluvremena, a onda je u 29. minuti Daniel Sturridge odlično reagovao na ubačaj Jordana Hendersona i praktički bez skoka lijepo glavom poslao loptu u suprotni kut za vodstvo Engleza.

U 38. minuti odbijenu loptu je dočekao Dele Alli i zakucao ju iz blizine za 2:0 vodstvo domaćina na Wembleyju.

Wayne Rooney je u 54. minuti odlično pucao iz slobodnog udarca pod prečku, ali mu je Andrew Hogg to vrlo lijepo obranio.

Engleska je vodstvo nakon toga zapravo mirno čuvala iako je publika na krcatom Wembleyju od njih tražila više. Ušli su u nastavku Rashford i Vardy umjesto Walcotta i Sturridgea, ali rezultat se nije mijenjao.

https://www.youtube.com/watch?v=pvS0h0vjAZ0

Engleska u utorak gostuje kod Slovenije, a Malta isti dan kod Litve.

Podsjetimo, Englezi su u prvom kolu slavili kod Slovačke 1:0, dok je Malta poražena 5:1 kod kuće od Škotske.

Rumunija je u okviru grupe E deklasirala Armeniju u gostima sa 5:0 i sada dijeli prvo mjesto na tabeli sa Crnom Gorom.

Sve je praktično bilo gotovo već u trećem minutu kada je Malakjan zbog faula u kaznenom prostoru dobio crveni karton.

Stancu je bio siguran sa penala, a Rumuni u nastavku nisu imali nikakvih problema. Popa je u 10. minutu povećao na 2:0, a do poluvremena su pogađali još Marin u 12. i Stančiu u 29. minutu. U nastavku meča ubjedljivu pobjedu ovjerio je Čipčiu u 60. minutu.

Na drugom mjestu na tabeli u ovoj grupi je selekcija Crne Gore koja je kod kuće pobijedila Kazahstan identičnim rezultatom. Tim Ljubiše Tumbakovića nije dozvolio iznenađenje u Podgorici, a strijelci su bili Tomašević u 24. minutu, Vukčević u 59, Jovetić u 64, Bećiraj u 73. i Savić u 78. minutu.