Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleska teže od očekivanog pobijedila Tunis

20180618_2_30975874_34798833_Web

Fudbalska reprezentacija Engleske savladala je selekciju Tunisa, rezultatom 2:1, a junak Engleza bio je dvostruki strijelac Harry Kane.

Engleska je u prvom kolu grupe ”G” Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji povela već u 11. minutu meča golom Kanea i činilo se da na gradskoj areni u Volgogradu sve ide po planu selektora Garetha Southgatea.

Međutim, stoper Manchester Cityja Kyle Walker nepromišljenim potezom je u 35. minuti meča udario protivnika u šesnaestercu i poklonio Tunižanima penal. Farjani Sassi je rutinski realizirao kazneni udarac za poravnanje rezultata – 1:1.

Englezi su do kraja meča imali dominaciju na terenu, ali Kane je tek u sudijskoj nadoknadi uspio savladati rezervnog golmana Tunisa Faruka Ben Mustafu koji je u igru ušao u 16. minuti meča umjesto povrijeđenog prvog golmana Moueza Hassena.

Iako slovi za kolijevku fudbala kao najpopularnijeg sporta na svijetu, Engleska na velikim nacionalnim takmičenjima uglavnom igra ispod očekivanja javnosti, a pogotovo navijača.

U narednom kolu Engleska će imati priliku da popravi dojam u meču protiv Paname koju je danas s visokih 3:0 deklasirala Belgija. Pravi test vlastitih mogućnosti Englezi će imati u posljednjem kolu grupne faze kada izađu na megdan Belgijancima.