Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleske kladionice uvjerene da Bilić dobiva otkaz

bilic

Francesco Guidolin s kojim je Slaven Bilić dijelio neželjeni vrh liste, menadžera-favorita za otkaz u Premier League, dobio je otkaz u Swanseaju, a nakon njegovog prisilnog odlaska, engleske kladionice objavile su novi, osvježeni popis koeficijenata.

Spisak ne izgleda dobro za menadžera Hammersa, koji je premoćni favorit za dobivanje otkaza među 19 menadžera u ponudi. Razlozi za to su poznati; za razliku od prošle sezone, kada je miljenik medija Bilić plijenio atraktivnom igrom i čak šestim mjestom na kraju prvenstva, ove sezone njegov West Ham, premda je zadržao sve ključne igrače i doveo još nekolicinu, igra očajno, uz jednako takve rezultate.

Dva mjeseca od početka sezone, Bilić je ispao u kvalifikacijama za Evropa Ligu, u Liga Kupu je jedva prošao četvrtoligaša, a u sedam prvenstvenih kola izgubio je čak pet utakmica i od mogućih 21, osvojio tek četiri boda, pa se trenutno nalazi u zoni ispadanja.

Jasno, još je puno do kraja sezone i Bilić stigne ispraviti što je do sada prosuo, ali s obzirom na velike planove o povratku na staze stare slave, koje su čelnici kluba imali selidbom na novi, Olimpijski stadion, te odličan rezultat iz prošle sezone, koji se sada čini neponovljiv, razumljivo je da kladioničari ne vjeruju da će Bilić poživjeti još dugo na klupi Hammersa.

Prvi je favorit za otkaz s koeficijentom 2.75, nakon njega slijedi David Moyes, menadžer Sunderlanda s koeficijentom 4.00, pa WBA-ov Tony Pulis s 5.50. Na dnu liste očekivano je Pep Guardiola, trener lidera Cityja, s koeficijentom 81.