jack daniels

Engleski fudbaler priznao da je homoseksualac: “Imam podršku saigrača i kluba”

daniels.ss

Prema sopsvenom priznanju Daniels je to uradio da bi “strgnuo stigmu” te dodao da je imao potpunu podršku svojih saigrača i kluba koji se takmiči u Championshipu

Fudbaler Blackpoola Jack Daniels priznao je da je homoseksualac u televizijskom intervjuu za Sky News te tako postao prvi profesionalni fudbaler iz Ujedinjenog Kraljevstva s tim priznanjem.

Daily Mail dodaje da je jedini aktivni britanski fudbaler koji je priznao da je homoseksualac i drugi u svijetu koji je to uradio.

Podsjetimo, Australac Josh Cavallo objavio je na Instagramu u oktobru prošle godine da je homoseksualac. Lijevi bek australskog Adelaide Uniteda ispričao je svoju priču koju je započeo riječima: “Želim s vama podijeliti nešto osobno. Ja sam nogometaš i ja sam gej.”

Prema sopsvenom priznanju Daniels je to uradio da bi “strgnuo stigmu” te dodao da je imao potpunu podršku svojih saigrača i kluba koji se takmiči u Championshipu.

“Danima sam razmišljao kako i kada to uraditi i osjećam da je sad pravo vrijeme. Želim da ljudi znaju ko sam pravi ja, neprekidno laganje nije ono što želim raditi. Borio sam se, ali sad osjećam da sam spreman biti svoj i slobodan”, rekao je.

Posljednji britanski profesionalni nogometaš koji je priznao da je homoseksualac bio je Justin Fashanu 1990. godine. Osam godina nakon toga, kao 37-godišnjak, oduzeo si je život.