Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sporna situacija

Engleski sudije ne znaju koristiti VAR: Trener Chelseaja im pokazao svoju snimku

sarri_var

Suci su najprije dosudili indirekt Chelseaju jer je Kane bio u ofsajdu, ali je glavni sudac Michael Oliver otišao pogledati snimku i ubrzo je promijenio odluku

U prvom susretu polufinala engleskog nogometnog Liga kupa Tottenham je na Wembleyju pobijedio Chelsea 1:0. Pogodak odluke zabio je Harry Kane iz jedanaesterca u 26. minuti.

Međutim, nakon utakmice puno se više priča o suđenju nego o fudbalu, a za to su najveći krivci suci koji su drastično oštetili Chelsea.

Jedini gol na utakmici postignut je u 27. minuti kada je Harry Kane pogodio s bijele tačke, a penal je dosuđen nakon pregledavanja VAR-a. Nije sporno da je golman Kepa faulirao engleskog napadača u šesnaestercu, ali Kane je u početku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Suci su najprije dosudili indirekt Chelseaju jer je Kane bio u ofsajdu, ali je glavni sudac Michael Oliver otišao pogledati snimku i ubrzo je promijenio odluku.

Prema onome što je vidio na snimci, procijenio je da napadač Tottenhama ipak nije bio u ofsajdu i dosudio je penal. Ofsajd je očit i nejasno je šta je to vidio Oliver.

”Ne sviđa mi se videotehnologija. Danas je koristila nama, ali gledao sam Svjetsko prvenstvo, pratim što se događa u La ligi i čini mi se da niko nije sretan”, rekao je nakon utakmice trener Tottenhama Pochettino.

Slično je govorio i trener poražene momčadi.

”Gledao sam snimku koju je snimila naša kamera. Ona je bila u ravnini s Kaneom, bio je u čistom ofsajdu. U ofsajdu su mu i glava i koljeno”, rekao je trener Chelseaja Maurizio Sarri pa zaključio:

”Engleski suci još uvijek ne znaju koristiti tehnologiju.”

Za razliku od ostalih liga petice, u Engleskoj se još uvijek ne koristi VAR tehnologija u Premiershipu, već samo u FA i EFL Kupu. Službeno je odlučeno da će se VAR tehnologija od iduće sezone koristiti i u prvenstvu, no prema ovom što smo sinoć vidjeli na Wembleyju…

Spornu situaciju pogledajte u video snimku u nastavku