Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2020

Engleskim navijačima savjetovano da ne putuju u Rim

engleska

Italija je na britanskoj žutoj listi za putovanja, a svi putnici iz Velike Britanije u Italiju trenutno moraju biti izolirani pet dana

Navijačima Engleske koji su u iskušenju da putuju iz Velike Britanije u Italiju na subotnje četvrtfinale Eura 2020. rečeno je da utakmicu trebaju “gledati od kuće” – a igrači će morati “napraviti vlastitu atmosferu” na stadionu.

Ekipa Garetha Southgatea pobijedila je u utorak navečer Njemačku sa 2:0 da bi zakazala obračun u Rimu s Ukrajinom – ali ograničenja putovanja znače da većina navijača Engleske neće moći osjetiti atmosferu – i ljetne vrućine – u Vječnom gradu.

Italija je na britanskoj žutoj listi za putovanja, a svi putnici iz Velike Britanije u Italiju trenutno moraju biti izolirani pet dana.

U razgovoru za Sky News, vladina ministrica Anne-Marie Trevelyan pozvala je navijače Engleske da utakmicu gledaju od kuće i navijaju za tim što glasnije mogu.

– Očito je da je vrlo teško ne nasmiješiti se samo kad vidim sve one divne zastave kako se vijore, to vas čini tako ponosnim na naš tim koji je sinoć tako dobro prošao. Ali zaista, zahtjev je gledati od kuće i bodriti tim što glasnije možete – kazala je ona.