uvjerljiva pobjeda

Englezi deklasirali Senegal i zakazali klasik u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

englezi

Englezi su s pola gasa stigli do četvrtfinala, gdje ih čeka aktuelni planetarni prvak, Francuska

Reprezentacija Engleske večeras je ostvarila ubjedljivu pobjedu nad Senegalom u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Afrički tim je imao nekoliko prilika i pored toga što su Englezi dominirali u posjedu lopte, ali nisu se najbolje snašli pred golom Gordog Albiona. Tražili su i penal nakon što je lopta pogodila Stonesa u ruku, ali sudija je pregledao snimak i odustao od takve ideje.

Engleska je načela mrežu rivala u 39. minuti i to nakon prve prave akcije. Shaw je dao pas za Fodena, vezista na lijevoj strani gurnuo dobru loptu za Bellinghama, koji je povratnom loptom pronašao Hendersona na desetak metara od gola. Veteran iz Liverpoola je bio miran u realizaciji.

U nadoknadi poluvremena Harry Kane zabija za 2:0. Bellingham je oteo loptu na sredini terena nakon pogreške Cissa i dao ju za Fodena, koji pronalazi u kontri samog kapitena. Napadač Engleske zabio je svoj prvi pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu.

Dileme o pobjedniku otklonjene su u 57. minuti. Foden je prošao po lijevoj strani, imali su ga priliku zaustaviti senegalski defanzivci, ali nisu uspjeli. Vezista Manchester Cityja je ubacio u sredinu, gdje je Bukayo Saka s pet metara lagano zabio za povećanje vodstva.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, Englezi su tako s pola gasa stigli do četvrtfinala, gdje ih čeka aktuelni planetarni prvak, Francuska.