Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igrači su za

Englezi našli način da odigraju ostatak sezone

Premier League – Liverpool vs Watford

Premier League bi prekidom sezone izgubila oko milijardu eura od televizijskih prava

Preostalih devet kola Premiershipa za sezonu 2019/20 prekinuto je zbog pandemije koronavirusa igrat će se tokom ljeta po trening-kampovima u engleskoj provinciji bez prisustva gledatelja, a sve utakmice, ukupno 92, prenosit će televizija, ekskluzivno otkriva Independent.

Ovaj izvor navodi da će se ostatak sezone odigrati u izoliranim kampovima, poput onih u kojima reprezentacije borave tokom velikih takmičenja. Lokacije na kojima će se igrati Premiership igrati do kraja bit će u Midlandsu i eventualno na londonskoj periferiji.

Independent piše da vodstva Engleskog nogometnog saveza i Premier League proteklih dana intenzivno pregovaraju i traže načine kako završiti sezonu i da su najbliži ovom modelu.

Premier League bi prekidom sezone izgubila oko milijardu eura od televizijskih prava, a britanska vlada želi napaćenom i u karantenu zakucanom narodu dati omiljenu nacionalnu zabavu koja će ga okupirati i držati u kućnom pritvoru. Posebno ako bi se mjere sigurnosti i izolacije postrožile.

Nastavak sezone engleskog prvenstva je i prvorazredno političko pitanje, jer povratak Premiershipa izgledao bi kao veliki korak na putu povratka u normalno stanje, a ponudio bi i psihološki poticaj naciji potonuloj u depresiju, paranoju i neimaštinu.

Engleski nogometni šefovi o ovoj ideji raspravljali su i s predstavnicima nogometaša, koji su sve skloniji tome da se prvenstvo odigra do kraja nakon što prođe najgora opasnost od koronavirusa, a ravnanju krivulje svi se nadaju do početka ljeta.