Sky Sport

Englezi odlučili da će praviti pauze za iftar tokom utakmica za vrijeme ramazana

New Project (25)

Kao što je poznato, iftari se nakon što sunce zađe, a to će uticati na brojne igrače koji će učestvovati u večernjim utakmicama tokom narednog mjeseca

Službenici utakmica u svim engleskim ligama dobili su instrukcije da dopuste igračima da iftare tokom večernjih utakmica za vrijeme mjeseca ramazana, ekskluzivno otkriva Sky Sport News.

Očekuje se da će mnogi od najboljih nogometaša u zemlji, uključujući Mohameda Salaha iz Liverpoola, Riyada Mahreza iz Manchester Cityja i Ngoloa Kantea iz Chelseaja, postiti ovaj mjesec i suzdržavati se od jela i pića tokom dana za vrijeme važnog perioda za muslimane.

Kao što je poznato, iftari se nakon što sunce zađe, a to će uticati na brojne igrače koji će učestvovati u večernjim utakmicama tokom narednog mjeseca.

Službenici utakmica su sada dobili upute od sudijskih tijela da omoguće prirodnu pauzu u igri kako bi igrači mogli iftariti uzimanjem tekućine ili energetskih gelova ili dodataka prehrani.

Također su ohrabreni da prije početka utakmice pokušaju identifikovati sve igrače koji bi možda trebali iftariti tokom utakmice i, gdje je to moguće, dogovoriti okvirno vrijeme za to.