Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Englezi protiv Estonije bez Waynea Rooneyja

rooney1234

Wayne Rooney, kapiten fudbalske reprezentacije Engleske, propustiće u petak utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 protiv Estonije.

Rooney je proteklog vikenda u susretu svog Manchester Uniteda protiv Arsenala dobio nezgodan udarac u gležanj i nije potpuno spreman. Kapitensku traku će u utakmici sa Estoncima ponijeti Gary Cahill, defanzivac Chelsea, navode britanski mediji.

Michael Carrick i Danny Ings koji su također došli povrijeđeni propustili su i trening u četvrtak, dok je Jonjo Shelvey trenirao.

Bez obzira što neće igrati, Rooney će ostati sa reprezentacijom, jer će pred početak susreta sa Estonijom dobiti “Zlatnu kopačku” za uspomenu jer je postao najbolji strijelac Engleske svih vremena. Rooney je rekord Sir Bobbya Charltona oborio u prošlom kvalifikacionom susretu protiv Švajcarske kada je pogodio za svoj 50. gol u reprezentativnom dresu.

Engleska je dva kola prije kraja kvalifikacija osigurala prvo mjesto u Grupi E i plasman na Evropsko prvenstvo koje će se 2016. održati u Francuskoj.