Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gordi albion

Englezi prvi stigli do 1000. međunarodne utakmice

engleska

Prvu utakmicu Engleska je odigrala prije 147 godina protiv Škotske, a sredinom novembra će izabranci Garetha Southgata odigrati 1000. susret

Engleska nogometna reprezentacija 14. novembra će u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. na Wembleyju ugostiti selekciju Crne Gore. To će biti 1000. međunarodna utakmica engleske izabrane vrste, koja će tako kao prva u svijetu dostići tu granicu.

Za tu priliku Englezi će nositi posebne dresove.

Prvu utakmicu Engleska je odigrala prije 147 godina protiv Škotske, a sredinom novembra će izabranci Garetha Southgata odigrati 1000. susret.

U tom vremenu za reprezentaciju su igrali brojni nogometaši i svaki od njih je dobio redni broj kada je prvi put nastupio u dresu engleske izabrane vrste.

Broj jedan pripada prvom engleskom reprezentativnom golmanu Robertu Bakeru, a broj 1244 je dobio Tyrone Mings, koji je zadnji do sada odigrao službenu utakmicu.

Na za Engleze prazničkoj utakmici protiv Crne Gore, Engleska nogometna federacija pozvala je nekadašnje kapitene, reprezentativce s najviše nastupa te igrače koji su Engleskoj 1966. godine donijeli jedini naslov svjetskih prvaka.