Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Englezi su zabili 100. gol na svjetskim prvenstvima, imamo prvi par osmine finala

New Project (6)

Jubilarni 100. za Englesku na svjetskim prvenstvima bio je za 3:0

Marcus Rashford obezbjedio je sebi večeras mjesto u istoriji engleskog fudbala. I to tako što je zabio 100. gol Engleske na svjetskim prvenstvima. Rashford je jubilarni engleski gol zabio u 68. minutu, a nešto ranije zabio je i 98. Prvi gol za Englesku na Mundijalu zabio je Stan Mortensen 1950. godine.

Englezi su nakon prvog poluvremena bez golova, za dva minuta riješili Velšane u drugom dijelu. Nakon prvog sjajnog gola Rashforda u 50. minutu iz slobodnog udarca, za manje od dva minuta zabio je i Foden za 2:0.

Jubilarni 100. za Englesku na svjetskim prvenstvima bio je za 3:0 večeras. Bio je to Rashfordu treći gol na SP-u i sada se izjednačio na čelu liste strijelaca na Mundijalu u Kataru sa Valenciom (Ekvador) i Gakpom (Nizozemska).

Inače, Rashford je tek treći igrač Manchester Uniteda u istoriji koji za englesku reprezentaciju zabio tri gola na svjetskim prvenstvima. Osim njega to je napravio još samo legendarni sir Bobby Charlton 1966. godine kada je Engleska bila domaćin i osvojila titulu prvaka svijeta.

Tako smo i prije kraja utakmice dobili prvi par osmine finala na Mundijalu u Kataru. Biće to Engleska i drugoplasirana reprezentacija iz grupe A, Senegal.

Nizozemska, prvoplasirana iz grupe A, čekala je rasplet meča Irana i SAD-a da sazna s kim će odmjeriti snage u osmini finala. Amerikanci su vodili od 38. minuta golom Pulišića i taj ih rezultat na kraju i odveo na megdan Nizozemcima.

U srijedu nas čekaju finalni okršaji u grupama C i D. Australija – Danska i Tunis – Francuska igraju od 16 sati, dok u grupi D Poljska – Argentina i Saudijska Arabija – Meksiko igraju u terminu od 20 sati.

U grupi C Francuzi su završili posao kada je prolaz dalje u pitanju. Dancima samo pobjeda igra u duelu sa Australijom, kojoj je i bod dovoljan ako se ne desi čudo pa Tunis dobije Francusku.

U grupi D sve će oči biti uprte u duel Argentine i Poljske. Poljaci su najboljoj poziciji, s bodom idu dalje. No, također, mogu i ispasti. Meksiku igra samo pobjeda, ali i ako eventualno dođu do nje moraće čekati rasplet u drugom duelu.