Englezi zauvijek skratili ljetni prijelazni rok

salah

Engleska Premier liga je danas objavila da je njezinih 20 klubova dogovorilo i izglasalo skraćivanje ljetnog prijelaznog roka.

Dosad je on za premierligaše trajao do 31. augustau 23 sata, a prema novim pravilima klubovi će moći kupovati igrače do 17 sati zadnjeg četvrtka prije početka nove sezone (ove godine 11. augusta).

Na taj način su klubovi Premiershipa željeli izbjeći haotično kupovanje zadnjeg dana i omogućiti jedni drugima da do početka sezone imaju kompletirane igračke križaljke.

Novo pravilo odnosi se samo na kupovinu igrača i samo na klubove iz Premiershipa, koji će moći prodavati igrače u ostale zemlje dok god u njima traje prijelazni rok.

Inicijativa je pokrenuta u februaru pa se o njoj ponovno raspravljalo u junu, ali je tak sad došla na dnevni red.

Pozdravio ju je i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, koji je rekao da bi takvo pravilo mogle razmotriti i druge evropske nogometne lige, prenosi Index.

“Mislim da nije dobro da nogometaši igraju za jedan klub kad počne sezone i onda za par sedmica do kraja prijelaznog roka pređu u drugi. Mislim da je ovo dobra odluka”, rekao je Čeferin.

Odluka se ne odnosi na engleske klubove iz nižih liga koji će i dalje moći do 31. augusta a dovoditi nove igrače, ali i uzimati igrače na posudbu iz Premiershipa.