Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique: Barcelona je jedini tim protiv kojeg ne bih volio igrati

luis enrique1114

Barcelona je nakon 2:0 na Emiratesu u prvoj utakmici, slavila i u uzvratu protiv Arsenala na Nou Campu te s ukupnih 5:1 prošla u četvrtfinale Lige prvaka. MSN je svaki zabio po gol, a Luis Suarez je zabio sjajan gol za 2:1 što mu je 17. u zadnjih 14 nastupa u dresu Barce.

“Malo su nam zakomplicirali situaciju izjednačenjem na 1:1, ali uspio sam tada pogoditi za 2:1. Znali smo da su fizički moćni i do kraja smo trebali pametno kontrolirati utakmicu”, rekao je Suarez pa dodao:

“Znali smo da će nam praviti probleme i da smo morali biti pametni. Na kraju smo dokazali i pokazali koliko smo jaki na svom terenu”, pojasnio je Urugvajac na koga se nadovezao i trener Barcelone Luis Enrique.

“Jako sam sretan nakon ove pobjede i zahvalio bih svim našim navijačima koji su došli da nam pomognu. Ne mogu vam opisati koliko smo oduševljeni što imamo MSN u našem napadu. Jedini protivnik kojeg ne bih htio igrati je Barcelona”, rekao je Enrique nakon susreta.

Trener Arsenala Arsene Wenger bio je razočaran nakon još jednog poraza.

“Imali smo svoje prilike, ali ih nismo znali iskoristiti. Međutim, moramo iskreno čestitati Barceloni. Imaju dva ili tri igrača koji transformiraju normalni život u umjetnost”, rekao je francuski stručnjak pa nastavio:

“Mi smo bili kvalitetni večeras, ali razočaran sam rezultatom jer sam osjetio da smo ih malo potresli i unijeli im nesigurnost kod 1:1”, požalio se Wenger.