Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prekinuta saradnja

Enrique nije više selektor Španije, igrači se zakleli na šutnju

luis enrique

Igrači su stali uz Morena i odluka je pala da on stane na čelo reprezentacije

Luis Enrique od danas nije više selektor fudbalske reprezentacije Španije.

Enrique “furiju” nije vodio od marta ove godine zbog privatnih problema, a danas su iz Fudbalskog saveza Španije objavili da je prekinuta saradnja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlučeno je da će ga na klupi reprezentacije naslijediti njegov dosadašnji pomoćnik Robert Moreno. Bilo je glasina da bi novi selektor mogao postati Abelardo Fernandez, trener Alavesa, ali na kraju je, tvrdi AS, presudio glas svlačionice. Igrači su stali uz Morena i odluka je pala da on stane na čelo reprezentacije.

Enrique je selektorsku funkciju Španije preuzeo nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Rusiji u ljeto prošle godine, tako da je na klupi zvanično proveo svega 11 mjeseci.

Posljednje tri utakmice špansku reprezentaciju vodio je upravo Moreno.

Naime, 26. marta u 14.30, samo šest sati prije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. kod Malte, Enrique je objavio da od 20.45 neće voditi Furiju u La Valetti. Španski nogometni savez to je potvrdio i kratko objasnio:

“Luis Enrique Martinez, selektor naše nogometne reprezentacije, neće voditi ekipu na večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za EP. Razlozi su porodične prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje selektorove intime.”

Nakon što je saznao za ozbiljan porodični problem, selektor je od svih u reprezentaciji zatražio apsolutnu diskreciju i da ni u kakvim okolnostima ne otkriju tačan, konkretan razlog njegovog naprasnog odlaska iz hotela Westin, baze Španije na Malti. Igrači su se zakleli da to nikome neće otkriti.

Mjesecima nakon toga do danas komunicirao je samo s predsjednikom saveza Rubialesom i nijednom nije zvao nekog od igrača ili kandidata za reprezentaciju niti je uživo gledao utakmice.

Enrique je tokom trenerske karijere, osim Španije, vodio Barcelonu “B”, Romu, Celtu i Barcelonu.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.