Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique: Osjećam olakšanje što napuštam Barcelonu

luis enrique1114

Trener Barcelone Luis Enrique izjavio je u petak da osjeća olakšanje zbog toga što će napustiti katalonski klub na kraju sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

“U izvjesnom smislu osjećam olakšanje i jasno sam koncentrisan da do kraja sezone ispunim ciljeve koji su postavljeni. Opsjednut sam samo time da uživam posljednja tri mjeseca i podstaknem igrače da osvoje titulu”, rekao je Enrique na konferenciji za medije pred meč protiv Celta Vigo.

Enrique je ranije izjavio da je odluka o odlasku lične prirode te da nije rezultat tenzija i neslaganja unutar kluba ili tima.

“Potrebno mi je da se isključim iz svega. Vidim da mnogi treneri uživaju u svom poslu godinama, ali to nije moj slučaj. Ovo je čisto lična odluka”, kazao je trener.

Istakao je kako je tokom boravka u Barceloni imao idealan odnos sa igračima, te dodao kako nije siguran šta će se desiti nakon odlaska iz katalonskog kluba.

“Ne znam šta će se desiti u budućnosti, i da li će me žena imati u kuću tokom cijele godine”, našalio se na kraju Enrique.

Barcelona je jučer, samo dan nakon što je Enrique objavio da napušta klub, saopćila da će 1. jula s javnošću podijeliti ime novog trenera kluba.

“Mi ćemo mirno i normalno raditi do kraja sezone, sve do 30. juna. Odmah nakon toga, 1. jula, saopćit ćemo ko će biti njegov nasljednik. Dotad ćemo biti fokusirani na osvajanje trofeja”, rekao je u četvrtak predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu za špansku televiziju.

Enrique, čiji ugovor ističe za četiri mjeseca, odlazi iz kluba koji je preuzeo u ljeto 2014. godine.

Enrique je u srijedu izjavio da će na kraju sezone napustiti klupu katalonskog kluba.