Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique: Pobjeda koju ćemo dugo pamtiti; Benitez: Brinem se za tim

rafael-benitez

Trener Barcelone Luis Enrique bio je, razumljivo, oduševljen izdanjem svoje ekipe u Clasicu.

Barcelona je pregazila Real Madrid u gostima sa 4:0 i sada ima šest bodova više od najvećeg rivala.

„Ovo je naša velika pobjeda koju ćemo dugo pamtiti. Oni su naš vječni rival, oba kluba žele iste tofeje. Zaista je predivan osjećaj kada znate da ste odigrali toliko bolje od najvećeg rivala. Uradili smo ono što smo se dogovorili“, rekao je Enrique nakon meča.

On je odlučio da Lionela Messija ostavi na klupi i nije pogriješio.

„Tokom sedmice sam tako odlučio. Želio sam da vidim kako će on to prihvatiti i na kraju je to bila laka odluka. Leo je savršeno razumio to.“

Enrique smatra i da se Real nije predao.

„Ne, nisam to tako vidio. Bili smo jednostavno bolji i dominirali smo. U odbrani smo bili čvrsti, mislim da smo mi više igrali dobro nego što su oni igrali loše“, istakao je Enrique i posebno pohvalio Iniestu.

„On je jedinstven igrač. Ima oči na leđima, nevjerovatan timski igrač.“

Trener Real Madrida Rafa Benitez rekao je da svi u timu treba da budu odgovorni za ubjedljiv poraz od Barcelone u El Clasicu.

„Pokušao sam da vodim ekipu najbolje što sam mogao. Igrači su imali dovoljno kvaliteta da igraju bolje. Na kraju, svi smo odgovorni i moramo da nađemo rešenje. Nije vrijeme da se analiziraju greške pojedinaca.“

On je istakao da se brine kako će se ekipa oporaviti nakon ovako teškog poraza.

„Moramo da budemo jedinstveni. Pravili smo greške i platili smo ih protiv vrhunskog tima. Bilo da pobijedimo ili izgubimo, svi imamo učešće u tome. Poraz mnogo boli, a posebno ovakav poraz.  kako će se tim emocionalno oporaviti za naredni meč“, rekao je Benitez.