Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique pred meč protiv PSG-a: Možemo im dati šest golova

luis-enrique

Trener Barcelone Luis Enrique izjavio je uoči uzvratnog meča Lige prvaka protiv Paris Saint-Germaina (PSG) da njegova ekipa može nadoknaditi četiri gola zaostatka iz prve utakmice, javlja Anadolu Agency (AA).

“Tek smo na pola duela. Ostalo je još 90 minuta i mnogo toga može se desiti. Ulazim u utakmicu s pozitivnim stavom. Moramo biti dobri i u odbrani i u napadu. Mi smo optimisti po prirodi i uvjereni u ono što možemo uraditi. Ako neko može da protiv nas postigne četiri gola, onda mi možemo postići šest protiv njih. Nemamo šta izgubiti. Nismo nikad bili u ovakvoj situaciji, ali vjerujem u svoju ekipu”, rekao je Enrique pred sutrašnji uzvratni meč.

Istakao je kako Barcelona ipak sutra mora odigrati najbolju utakmicu od kada je on trener ove ekipe.

“Moramo igrati dobro i napadački, ali sve će zavisiti od toga kako se meč odvija”, kazao je Enrique, dodajući kako je najvažnije da igraju dobru timsku igru.

“Znam da se svi vole fokusirati na Messija i da je on tačka od koje sve polazi i neko ko pravi razliku, ali sutra će sve zavisiti od timskog rada. Timski napor je ono što je važno”, rekao je Enrique.

Španski mediji su ranije objavili kako će Enrique odustati od uobičajenog sastava 4-3-3, te da će u uzrvatnom meču protiv PSG-a igrati po sistemu 3-4-3.

PSG je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Parizu slavio sa 4:0, a uzvratni meč je u srijedu na Camp Nou.