Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eren Derdiyok tri naredne sezone u Galatasarayu

derdiyok

Švicarski reprezentativac i dosadašnji fudbaler istanbulskog Kasimpase Eren Derdiyok potpisao je trogodišnji ugovor sa Galatasarayem.

Svečana ceremonija potpisivanja ugovora 28-godišnjeg švicarskog napadača za “žuto-crvene” organizovana je u sportskom kompleksu Florya Metin Oktay u Istanbulu.

Na ceremoniji se obratio član Upravnog odbora Galatasaraya Levent Nazifoglu.

“Erena su tražili brojni veliki klubovi, no obzirom da je on navijač Galatasaraya izabrao je nas. Ja mu se na tom zahvaljujem i želim dobrodošlicu u naš klub”, rekao je Nazifoglu.

Derdiyok je u svom obraćanju izrazio sreću i zadovoljstvo povodom potpisivanja ugovora sa Galatasarayem, te kazao:

“Došao sam u klub o kojem sanjam još od djetinjstva. Prije otprilike devet godina imali smo neke razgovore no tada sam otišao u drugom pravcu. No, sreli smo se ponovo i ja sam veoma sretan zbog toga. Na terenu ću dati sve od sebe i odgovoriti na meni ukazano povjerenje”, poručio je Derdiyok, koji je turskog porijekla.

Dodao je također kako mu je cilj da sa “lavom” postane šampion Turske, nakon čega je pozirao fotoreporterima sa dresom Galatasaraya.

Odšteta koju je istanbulski klub isplatio Kasimpasi za Derdiyoka iznosi četiri miliona eura, a novi napadač Galatasaraya imat će fiksna primanja po sezoni u iznosu od 2,15 miliona eura.