Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nizozemski stručnjak

Erik Ten Hag se oglasio nakon što je imenovan za novog menadžera Manchester Uniteda

Erik Ten Hag tw

United se nalazi na šestom mjestu u Premier ligi, 23 boda iza lidera Manchester Cityja, i malo je vjerovatno da će se kvalifikovati za narednu sezonu Lige prvaka

Erik Ten Hag napustit će Ajax kao bi postao menadžer Manchester Uniteda naredne sezone, potvrdio je u četvrtak engleski nogometni div.

Taj 52-godišnjak, koji je potpisao trogodišnji ugovor, suočava se s golemim zadatkom podizanja iz krize posrnulih “Crvenih đavola” nakon pete uzastopne sezone bez osvojenog trofeja.

Nizozemac je postao peti stalni menadžer na Old Traffordu od povlačenja Alexa Fergusona u 2013. koje je dovelo do posrnuća 20-strukog prvaka Engleske.

Ten Hag je na putu da osvoji treću ligašku titulu s Ajaxom i doveo je četverostrukog prvaka Evrope do polufinala Lige prvaka u 2019., prvi put u 22 godine.

– Velika je čast biti imenovan za menadžera Manchester Uniteda i osjećam ogromno uzbuđenje izazovima koji su preda mnom – kazao je Ten Hag.

– Poznat mi je historijat ovog velikog kluba i strastvenost njegovih navijača, i apsolutno san odlulčan u tome da stvorim tim koji je u stanju da ostvari uspjeh koji zaslužuje – kazao je.

– Bit će teško napustiti Ajax nakon ovih nejerovatnih godina i mogu uvjeriti naše navijače u moju potpunu predanost i fokus na privođenje ove sezone uspješnom kraju prije nego što pređem u Manchester United – izjavio je Ten Hag.

United se nalazi na šestom mjestu u Premier ligi, 23 boda iza lidera Manchester Cityja, i malo je vjerovatno da će se kvalifikovati za narednu sezonu Lige prvaka.

Klub traga za stalnim menadžerom otkako je Ole Gunnar Solskjaer smjenjen u oktobru prošle godine.

Ralf Rangnick je imenovan kao prijelazno rješenje do kraja sezone, ali Nijemac nije bio u stanju da podstakne poboljšanja u igri Uniteda.

Rangnick je bio žetoko kritičan prema standardima Unitedovog tima u posljednjim sedmicama rekavši nakon poraza 0-4 od Liverpoola da United “zaostaje šest godina” za svojim suparnicima, prenosi AFP.