Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eriksen upozorava Chelsea da je njegov Tottenham još u igri za titulu

Christian Eriksen

Nadmetanje u Premier ligi Engleske bliži se kraju, a samim tim se i povećavaju tenzije u borbi za što viši plasman, pa i za naslov šampiona. Iako lider Chelsea ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Tottenham Hotspur, to se veoma brzo može promijeniti. Toga je svjestan i Christian Eriksen, vezni fudbaler Tottenhama, koji upozorava gradskog rivala da je njegov tim i dalje u igri za titulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred “plavcima“ je večeras veoma težak ispit, jer će na Stamford Bridgeu ugostiti Manchester City. Eventualnoj pobjedi “građana“ nadaju se u Tottenhamu, koji bi se trijumfom u gostima kod Swanseaja u takvom raspletu približio na četiri boda zaostatka.

“Na papiru i dalje imamo šansi da dođemo do titule. Isto tako znamo da ima još dosta da se igra. Do kraja je još devet utakmica, vjerujem devet veoma zanimljivih utakmica. Ako izgubite izvan igre ste, a ako pobijedite ostajete u njoj. Naravno, vjerujem da će biti veoma neizvjesno. Mislim da moramo misliti samo o utakmici koja nas čeka, a onda ćemo vidjeti šta poslije. U ovom trenutku smo fokusirani na to da se što više približimo Chelseaju“, kazao je Eriksen.

Tottenham nakon 30 odigranih kola ima 62 boda, sedam manje od vodećeg Chelseaja, a oba tima imaju po susret manje. “Pijetlovi“ će večerašnji susret sa Swanseajem igrati u gostima na stadionu Liberty sa početkom u 20.45 sati.