Fudbal

Sanjay Sharma

Eriksenov klupski ljekar: Nikad nije imao problema sa srcem

13/06/2021

Kad sam vidio šta mu se dogodilo, odmah sam se pitao jesmo li nešto propustili

Dan nakon šokantnih scena rušenja Christiana Eriksena u 43. minuti utakmice između Danske i Finske na Euru oglasio se kardiolog koji je redovno testirao Tottenhamove nogometaše.

Eriksen je od 2013. do 2020. godine igrao u Tottenhamu, odakle je otišao u Inter. O svim igračima Tottenhama brinuo je Sanjay Sharma s londonskog sveučilišta St. George's, koji je engleskim medijima kazao da Danac nikad nije imao ni najmanjih problema sa srcem.

“Ja sam testove njegova srca radio od 2013. do 2019. godine i rezultati su uvijek bili savršeni. Baš ništa nije ukazivalo na to da ima neku srčanu manu ili potencijalni problem. Kad sam vidio šta mu se dogodilo, odmah sam se pitao jesmo li nešto propustili. No ponovno sam pogledao rezultate i vidio sam da je sve bilo u redu. Svi igrači su redovno bili na testiranjima, a Eriksena sam lično ja testirao tako da jamčim da nije imao nikakvih problema”, kazao je Sharma.

Eriksen je nakon utakmice prebačen u bolnicu, a potom je UEFA objavila da je njegovo stanje stabilno te da je budan i komunicira.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.