Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

ESPN: Manchester United našao novog trenera

New Project – 2022-04-06T204437.579

PSG je za Pochettina tražio čak 15 miliona funti, dok je United s Ajaxom dogovorio kompenzaciju od 1.7 miliona eura i brzo završio pregovore

Manchester United će uskoro potvrditi kako je za svog sljedećeg trenera odabrao Erika Ten Haga iz Ajaxa, objavio je nizozemski ESPN koji tvrdi kako će posao uskoro biti i službeno objavljen. Engleski mediji prenijeli su ovu vijest, a iz svojih izvora tvrde kako je gotovo sve dogovoreno.

Ovaj 52-godišnjak u utrci za mjesto trenera Uniteda pobijedio je Mauricija Pochettina iz PSG-a, selektora Španije Luisa Enriquea te trenera Seville Julena Lopeteguija.

Uprava Manchester Uniteda odlučila je da je baš Ten Hag idealan čovjek za saradnju s Ralfom Rangnickom. Nijemac će nakon dolaska Ten Haga preseliti s funkcije trenera na jedno od glavnih izvršnih funkcija u sportskom dijelu kluba.

Na kraju sezone Ten Hag će napustiti Ajax te prema dogovoru s direktorom nogometa u Unitedu Johnom Murtoughom i tehničkim direktorom Darrenom Fletcherom preuzeti ekipi kako bi je pripremio za sljedeću sezonu, piše ESPN.

ESPN još piše da je uprava kluba na kraju popis kandidata za trenera svela samo na Ten Haga i Pochettina te da se za Nizozemca odlučila zbog cijene koju bi morala platiti PSG-u za to da pusti Pochettina prije isteka ugovora, koji na Parku Prinčeva ima još godinu dana ugovora.

PSG je za Pochettina tražio čak 15 miliona funti, dok je United s Ajaxom dogovorio kompenzaciju od 1.7 miliona eura i brzo završio pregovore. ESPN-ovi izvori također tvrde da je Rene Meulensteen, čovjek koji je od 2007. do 2013. bio pomoćnik Sir Alexu Fergusonu, sada kandidat za Ten Hagova pomoćnika.