Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

EUROPOL zatražio istragu o namještenim utakmicama u BiH, Savez šuti

21/02/2018

Evropska nogometna federacija (UEFA) zatražila je od vlasti u BiH provjeru šest nogometnih utakmica odigranih u našoj zemlji zbog sumnji da su bile namještene, piše Večernji list, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Nogometnog saveza BiH.

Isti izvor piše kako je zahtjev dostavljen posredstvom EUROPOL-a te je proslijeđen policijskim tijelima, no nije izvjesno kako će rezultirati opipljivim nalazima.

Naime, tokom prošle godine za šest utakmica odigranih u Premijer ligi, ali i nižim ligaškim takmičenjima, s područja Azije uplaćeni su veliki iznosi novca i za vrlo čudne kladioničarske kombinacije.

U nekoliko slučajeva radilo se i o dramatičnim preokretima utakmice, a najveći koeficijenti kod kladioničarskih parova upravo su oni koji se odnose na rezultat na poluvremenu odnosno kraju utakmice “iz dvice u keca”, na šta su koeficijenti 30 i više.

Prema nezvaničnim informacijama u Nogometnom savezu su itekako obaviješteni o svemu, ali to kriju od javnosti. Za to vrijeme slušamo kako bh. fudbal cvjeta pod vodstvom Elvedina Begića i njegove “desne ruke” Ivana Beusa…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.