Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Everton na Goodison parku očekuje najteži mogući protivnik

Roberto Martinez

Roberto Martinez, menadžer Evertona, narednog rivala svog tima Tottenham Hotspur vidi kao jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje titule šampiona Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Stoga nedjeljni ogled sa Tottenhamom na „Goodison parku“ vidi kao najteži mogući početak 2016. godine za svoju ekipu. Naime, tim menadžera Mauricija Pochettina u Liverpool stiže nakon sjajnog niza od tri uzastopne pobjede, čime su vodećem dvojcu Arsenalu i Leicester Cityju prišli na četiri boda zaostatka.

„Zašto ne bi Tottenham bio šampion? Mislim da će ove sezone odlučivati stabilnost i onaj tim koji bude u stanju da to napravi u drugom dijelu sezone imaće priliku da na kraju bude stvarno visoko plasiran. Spursi imaju jaku ekipu, veliki broj igrača i takmiče se u Evropi. Imaju jak mentalitet kao grupa i ne vidim način da mogu izgubiti energiju ili fokus u narednih nekoliko mjeseci“, kaže Martinez i nastavlja:

„Ako ništa drugo očekujem da tako mlada ekipa vremenom bude sve jača. Vidim ih kao ozbiljnog kandidata za naslov šampiona. Ono što je Pocheettino stvorio je jedna stvarno mlada, atletski snažna i ekipa s puno energije, koja naprije ima tako mnogo talenta da može postići gol iz bilo kakve situacije. Da bi se nosili s njima moraćemo biti na našem najvišem nivou.“

Everton igra promjenjivo ove sezone, pa nakon 19 kola zauzima 11. poziciju sa 26 bodova, dok je Tottenham četvrti sa 35.