Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA kaznila Partizan zbog navijačkog skandiranja Ratku Mladiću

grobari

Disciplinska komisija UEFA potvrdila je kaznu Partizanu. Iako su se čelnici crno-bijelih nadali da odluka može biti promijenjena i najavili da će istupiti sa čvrstim argumentima koji će dokazati njihovu nevinost, UEFA je ostala pri odluci da crno-bijeli naredne dvije utakmice u evropskim takmičenjima odigraju pred praznim tribinama.

Pored toga, ukoliko u naredne tri godine napravi sličan prijestup Partizan to će za posljedicu automatski imati još jedan meč pred praznim tribinama.

Postoji i novčani dio kazne, koji nije zanemarljiv pa će šampion Srbije na račun UEFA morati da uplati 130 hiljada eura.

Podsjećamo, Partizan se tereti zbog loše organizacije utakmica protiv Budućnosti i Olimpijakosa, tokom kojih su navijači sjedili na stepenicama, koristili pirotehnička sredstva i ubacivali predmete na teren, a na dušu mu se stavlja i rasističko navijanje njegovih pristalica, kao i ulazak na teren.

Navijači Partizana su veličali ratne zločince, skandirajući tokom utakmice “Ratko Mladić”.

Sada je izvijesno, prvi meč sa Videotonom, 17. augusta, biće odigran pred praznim tribinama, kao i jedan meč grupne faze Lige Evrope ukoliko crno-bijeli prebrode posljednju prepreku u play-offu.