Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo snimke koja dokazuje da Ronaldo igra najgoru sezonu u Realu (VIDEO)

ronaldo

Cristiano Ronaldo, mnogi tvrde, igra najgoru sezonu u La Ligi otkako je 2009. došao u madridski Real.

Nije čudno da s takvim Ronaldom Real nakon samo 12 kola, gotovo predaje naslov Barceloni koja već ima deset bodova više.

Ronaldov veliki pad vidi se po svemu; govoru tijela, ponašanju na terenu, ali i po onom daleko važnijem od subjektivnog dojma.

A to je statistika.

Prošle sezone Ronaldo je u 29 nastupa u španskom prvenstvu postigao 25 golova. Ove pak sezone, u dosadašnjih 12 kola odigrao je osam utakmica i pri tome zabio samo jedan gol. Nevjerovatno za Ronalda i službeno njegov najgori niz otkako je prije osam godina stigao iz Manchester Uniteda.

To je tek početak Ronaldovih očajnih brojki u Primeri. Ove sezone je u španskom prvenstvu nastupilo 267 igrača. Ronaldo je među samo šest od njih koji do sada nisu uspjeli ući ni u jedan duel s protivnikom i presresti barem jedno protivničko dodavanje.

Ono što ga čini još gorim za “najboljeg nogometaša svijeta” je to što su četvorica od navedenih golmani, a peti nijednu utakmicu nije počeo kao prvotimac!

Ipak, akcija koja najbolje sažima ono najgore od Ronalda ove sezone, odigrana je u njegovoj zadnjoj i naravno očajnoj utakmici, gradskom derbiju kod Atletica (0:0) proteklog vikend.

U 15. minuti Real je jurnuo u kontru nakon što je uzeo loptu protivniku, a Modrić je primijetio da Ronaldo hita prema golu i u for mu gurnuo dugu loptu.

Akcija se činila idealnom; kombinacija Modrićeva savršeno tempiranog i odigranog pasa te poznate Ronaldove munjevite brzine koja je trebala rezultirati time da Realov najbolji strijelac za koju sekundu izbije sam pred golmana Atletica.

No, prema lopti je zasprintao i Atleticov desni bočni, Juanfran. Defanzivac koji za manje od dva mjeseca puni 33 godine. I, otpuhao je Ronalda.

Režiser prijenosa pokazao je gledateljima brojčani dokaz onoga što su upravo u nevjerici gledali: Juanfran je trčao 33,8 kilometara na sat, a CR7 samo 32,8 km/h.

Naravno, video koji prikazuje Juanfranovo presretanje Ronalda postao je hit, a odmah su se počele slagati kompilacije na kojima je snimkama kako Ronaldo još do jučer pretrčava suparnike, dodana ona na kojoj je nemoćan protiv suparnika iz Atletica.

https://www.youtube.com/watch?v=9brirs9GWHg

Srećom po Real i Ronalda, njihovu najveću zvijezdu sutra čeka “sigurna kuća” zvana Liga prvaka, gdje je u četiri utakmice postigao šest golova, a APOEL se čini protivnikom po mjeri za vraćanje samopouzdanja kojeg nema u La Ligi.