Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropa liga: Kolašinac i Miličević asistenti, Sparta “razbila” Inter

Schalke

Fiorentina je s 5:0 pobijedila Qarabaga u 2. kolu Evropske lige. Gosti su u 30. minuti ostali bez Yunuszade koji je dobio izravni crveni karton, a onda su ih viole u završnici prvog dijela slomile s tri brza gola.

U 39. minuti Babacar je otvorio seriju na asistenciju Kalinića. Samo četiri minute kasnije hrvatski napadač se upisao u strijelce na asistenciju Cristofora.

I onda u drugoj minuti sudačke nadoknade Kalinić je još jednom asistirao Babacaru za 3:0 Fiorentine.

Kalinić je igrao do 61. minute, kada ga je zamijenio Zarate, koji je samo dvije minute kasnije zabio za 4:0, a onda u 78. minuti i za 5:0. U završnici su gosti preko Ndlovua ublažili poraz.

Schalke je kod kuće s 3:1 pobijedio RB Salzburg. Poveli su Nijemci u 15. minuti kada je nakon asistencije Kolašinca pogodio Goretzka. U 47. minuti vodstvo su udvostručili nakon autogola Ćalete-Cara. U 58. minuti već je bilo 3:0, a strijelac je bio Howedes.

https://www.youtube.com/watch?v=ImeI6PRMGbI

Asistenciju je upisao i Danijel Miličević, i to u pobjedi Genta 2:0 protiv Konyaspora. Ubacio je za drugi gol domaćina u 33. minuti kada je zabio Neto. Za 1:0 je pogodio Saief u 17. minuti.

Inter je upisao i drugi poraz u grupi, ovog puta u Pragu kod Sparte 3:1. Domaćini su nakon 25 minuta imali 2:0 golovima Kadleca. U 71. minuti Palacio je smanjio, ali samo pet minuta kasnije konačnih 3:1 postavlja Holek.

https://www.youtube.com/watch?v=lZULbxUrnI4

Mario Balotelli zabio je gol u porazu Nice 5:2 kod Krasnodara, za čiju su pobjedu zabili Smolov, Joaozinho (2) i Ari (2).