Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga: Kolašinac u osmini finala, Rusi izbacili Fener

FC Schalke 04 v PAOK Saloniki – UEFA Europa League Round of 32: Second Leg

U srijedu su odigrane tri uzvratne utakmice šesnaestine finala Evropske lige, a najveću pažnju je privukao meč u Istanbulu između Fenerbahčea i Krasnodara, javlja Anadolu Agency (AA).

Fenerbahče je na stadionu “Sukru Saracoglu” igrao neriješeno 1:1 protiv Krasnodara koji je tako uspio izboriti plasman dalje, jer je u prvom meču slavio s 1:0.

U drugom meču Schalke je na “VELTINS-Areni” u Gelsenkirchenu igrao neriješeno 1:1 protiv Paoka, čime je njemački tim izborio plasman u osminu finala, jer je u prvoj utakmici u Solunu slavio sa 3:0. Bh. reprezentativac Sead Kolašinc igrao je svih 90 minuta.

Saint-Etienne je večeras na stadionu “Geoffroy-Guichard” u Saint-Etienneu poražen od Manchester Uniteda s 0:1, rezultat koji je United odveo u sljedeći krug, jer je na Old Traffordu bio bolji sa 3:0.

U četvrtak se igraju preostali uzvratni mečevi šesnaestine finala Evropske lige, a sastaju se: Osmanlispor – Olympiakos Piraeus, Ajax – Legia, APOEL – Athletic Bilbao, AS Roma – Villarreal, Bešiktaš – H. Beer Sheva, Zenit Petersburg – Anderlecht, FC Copenhagen – Ludogorets, Fiorentina – B. Monchengladbach, Genk – Astra, Lyon – AZ Alkmaar, Shakhtar Donetsk – Celta Vigo, Sparta Prague – FK Rostov i Tottenham – Gent.