Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga: Danijel Miličević asistirao za pobjedu Genta (VIDEO)

FBL-EUR-C3-OLYMPIAKOS-OSMANLISPOR
Vršajević igrao svih 90 minuta FOTO uefa.com

Završeno je devet susreta 1/16 finala Liga Evrope. U prvim utakmicama samo su tri domaće ekipe stigle do pobjeda. Krasnodar je savladao turski Fenerbahče s minimalnih 1:0

Gol odluke postignut je na samom početku meča, tačnije u 4. minuti, kada je Viktor Claesson savladao golmana Fenerbahčea Volkana Demirela.

Uvjerljivu domaću pobjedu slavila je ekipa Rostova protiv Sparte iz Praga. Završilo je 4:0 čime su Rusi stigli nadomak naredne runde takmičenja.

Danijel Miličević asistirao je za pobjednički gol Genta u duelu protiv Tottenhama. Utakmicu je u 59. minutu odlučio Perbet nakon asistencije bh. reprezentativca koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Tino Sušić nije bio u sastavu Genka zbog ozljede. Njegov tim odradio je prilično dobar posao na gostovanju kod rumunske Astre. Završilo je 2:2, a Belgijanci su vodili do 90. minuta, kada je Seto pogodio za poravnanje.

Osmanlispor Avdije Vršajevića odigrao je bez golova u gostima kod favorizovanog Olympiakosa (0:0). Grci su od 74. minute igrali s igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Viana.

U ostalim susretim postignuti su sljedeći rezultati: Alkmaar – Lyon 1:4, Celta – Shakhtar 0:1, Ludogorets – FC Kopenhagen 1:2, Borussia (M) – Fiorentina 0:1.

Preostalih sedam utakmica na programu je od 21:05, a sastaju se Anderlecht – Zenit, Bilbao – APOEL, Hapoel BS – Bešikataš, Legia – Ajax, ManUTD – St. Etienne, PAOK – Schalke, Villareal – Roma.