Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga: Partizan u nokaut fazi, Višća strijelac u pobjedi Bašakšehira

visca

U četvrtak navečer su odigrane utakmice 5. kola Evropske lige, a u mečevima koji su se igrali u terminu od 21.05 sati važne pobjede su upisali Braga, Bašakšehir, Partizan i Slavia Prag, javlja Anadolu Agency (AA).

AC Milan je u grupi “D” kao domaćin slavio protiv Austrije iz Beča rezultatom 5:1. U istoj grupi, AEK Atina je u Atini igrao neriješeno 2:2 protiv Rijeke.

U okviru grupe “C”, Braga je pobijedila Hoffenheim sa 3:1. U istoj grupi, Ludogorets je poražen od Bašakšehira rezultatom 1:2, a jedan pogodak za turski tim je postigao reprezentativac BiH Edin Višća.

U grupi “B”, Partizan je u Beogradu savladao Young Boys rezultatom 2:1. U istoj grupi, Skenderbeu je kao domaćin slavio protiv Dynamo Kyiva sa 3:2.

U ostalim mečevima koji su se igrali u istom terminu postignuti su sljedeći rezultati: Everton – Atalanta 1:5, Lyon – Apollon 4:0, Maccabi Tel Aviv – Slavia Prag 0:2 i Sheriff Tiraspol – Zlin 1:0.

U utakmicama koje su se igrale u terminu od 19.00 sati, Crvena zvezda je kao gost u grupi “H” odigrala neriješeno 0:0 protiv ekipe BATE-a. U istoj grupi, Keln je slavio protiv Arsenala s minimalnih 1:0.

Athletic Bilbao je u grupi “J” kao domaćin slavio protiv Herthe Berlin rezultatom 3:2.

Zenit Petersburg je u grupi “L” savladao Vardar rezultatom 2:1. Salzburg je u grupi “I” kao domaćin pobijedio Guimaraes sa 3:0.

Lokomotiv Moskva je u grupi “F” slavila sa 2:1 protiv FC Copenhagena. Nica je u grupi “K” savladala Waregem rezultatom 3:1.

U ostalim mečevima su postignuti sljedeći rezultati: FC Astana – Villarreal 2:3, Konyaspor – Marseille 1:1, Lazio – Vitesse 1:1, Lugano – H. Beer Sheva 1:0, Ostersunds – FK Zorya Luhansk 2:0, Plzen – FCSB 2:0 i Rosenborg – Real Sociedad 0:1.