Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FA poništio Coloccinijev crveni karton

Britain Soccer Premier League

Fudbalski savez Engleske (FA) donio je odluku prema kojoj se crveni karton koji je porteklog vikenda dobio Fabricio Coloccini, odbrambeni fudbaler Newcastle Uniteda poništava.

[yuzo_related]

Iskusni defanzivac isključen je nakon starta nad Stevenom Flatcherom u velikom komšijskom derbiju između Sunderlanda i Newcastlea. Osim što je dao crveni karton Colocciniju, sudija Robert Madley je pokazao i na bijelu tačku. Adam Johnson je realizovao penal, što se pokazalo kao ključnim detaljom utakmice, jer je Sunderland na kraju slavio sa ubjedljivih 3:0.

Naravno, odluka FA da poništi crveni karton neće uticati na konačan ishod utakmice, ali će omogućiti Steveu McClarenu, menadžeru Newcatsla da već na sljedećoj utakmici protiv Stoke Cityja može računati na Coloccinija.

Međutim, FA tereti Newcastle zbog činjenice da nije kontrolisao reakcije svojih igrača na sudijske odluke. Zbog toga će morati da odgovore na tužbu do petka u 19 sati.

“Nezavisna komisija Fudbalskog saveza utvrdila je da je sudija utakmice napravio očiglednu grešku, kada je procijenio da je odbrambeni igrač Newcastlea spriječio protivničkog fudbalera u izglednoj situaciji za gol”, saopšteno je iz FA.

Nakon deset kola u engleskoj Premier ligi Sunderland i Newcastle sa po šest bodova zauzimaju 18. i 19. mjesto na tabeli.