Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fabio Capello: Roma može osvojiti scudetto

Netherlands v England – International Friendly

Fabio Capello, iskusni italijanski trener, smatra da Roma ove sezone može osvojiti scudetto i tako prekinuti dominaciju Juventusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upravo je Capello posljednji trener koji je rimskoj “vučici“ uspio donijeti naslov šampiona Italije u sezoni 2000./'01, ali smatra da sličan podvig mogu ponoviti pod vodstvom Eusebija Di Francesca.

“Izuzetno su jaki, mnogo jaki. Imaju kompletnu ekipu i dobrog trenera. Malo me iznenadio Di Francesco, jer znam kako je teško trenirati Romu. Ali, on je već u Sassuolu pokazao da ima dobre ideje. Važno je da u Romi znaju da neće moći ostati konkurentni u sva tri takmičenja u kojima igraju“, kazao je Capello za italijanske medije i dodao:

“Rekao bih da mogu osvojiti scudetto iz jednog jednostavnog razloga, a to je da je ove sezone Serija A otvorena za svaki rezultat. U proteklih nekoliko godina Juventus je bio najjači, bez ikakvih dilema. Sada je situacija drugačija, biće četiri tima u borbi za scudetto. Napoli koji je u vodstvu, Juventus zato što je Juventus. Zatim Inter, jer nema nikakvih evropskih obaveza i Roma jer je izuzetno jaka.“

Poslije 14 odigranih kola Napoli je lider Serije A sa 38 bodova. Slijede ga Inter sa 36, Juventus sa 34 i Roma sa 31 bodom, ali i utakmicom manje. “Vučicu“ ove sezone sjajnim igrama predvode bh. reprezentativac Edin Džeko i srbijanski Aleksandar Kolarov, nekadašnji saigrači iz Manchester Citya.