Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bilino polje

Fair-play i u BiH: Potez igrača Čelika kakav s rijetko viđa na našim terenima

celik breza (1)

Na kraju je Rudar uspio da izbori penale gdje su bili uspješniji od Čelika i slavili su sa 6:4, te su izborili plasman u treće kolo Kupa ZDK

Fudbaleri Čelika ispali su u drugom kolu Kupa ZDK nakon što su danas na svom terenu poraženi od Rudara iz Breze poslije penala.

Rezultat u regularnom dijelu utakmice bio je 2:2, a na kraju je Rudar slavio poslije penala sa 6:4.

No, o ovoj utakmici koja se danas igrala u Zenici će se sigurno pričati zbog fantastičnog fair-play poteza kojeg smo vidjeli u finišu drugog poluvremena.

Naime, Čelik je uspio da povede sa 2:1 kada je Gabrijel Popović zatresao mrežu Rudara. Međutim, on nije vidio da je jedan igrač protivničkog tima ostao ležati na terenu zbog čega su gosti u potpunosti stali, ali je on zabio gol za 2:1.

Nakon toga ukazala se pomoć igraču Rudara, a potom su fudbaleri Čelika na čelu sa stručnim štabom odlučili da naprave sjajan potez. Odmah nakon što je lopta krenula s centra oni su pustili igrača Rudara da se ušeta s loptom u mrežu i poravna na 2:2.

Na kraju je Rudar uspio da izbori penale gdje su bili uspješniji od Čelika i slavili su sa 6:4, te su izborili plasman u treće kolo Kupa ZDK.