Falcao se vraća u Monaco

falcao

Nakon dvije očajne sezone provedene na “otoku”, kolumbijski napadač Radamel Falcao (30) sve je bliže povratku u redove Monaca.

Falcao je iz Kneževine krenuo u engleski avanturu koja je završila finansijski sjajno, ali igrački katastrofalno.

Kolumbijac je u septembru 2014. iz Monaca preselio u Manchester United na posudbu za sedam miliona eura uz mogućnost otkupa ugovora za 55 miliona eura. Na Old Traffordu je zabio svega četiri gola, ali je zarađivao čak 300.000 eura sedmično. Na kraju sezone napustio je “Crvene vragove” i preselio na posudbu u Chelsea. Posuđen je za pet miliona eura uz otkupnu cijenu od 50 miliona eura i sedmičnu plaću od 180.000 eura. Međutim, niti na Stamford Bridgeu se nije naigrao.

“Čelnici Chelsea su mi još u februaru poručili kako sam slobodan. Zovu me iz Monaca da im se pridružim iduće sezone. Monaco je mnogo uložio u mene i žele nešto od toga i vratiti,” poručio je 30-godišnji napadač.

Monaco je kupio Kolumbijca u junu 2013. iz Atletico Madrida za čak 60 miliona eura. Atletico je na toj prodaji zaradio 20 miliona eura jer je Falcaoa kupio od Porta za 40 miliona eura u junu 2011.