Fudbal

Napustio Velež

Feđa Dudić novi trener FK Sarajevo

02/06/2022
Foto: FK Sarajevo

Zajedno sa njim, iz FK Velež u redove FK Sarajevo, dolaze i Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kao kondicioni trener

Feđa Dudić novi je šef stručnog štaba FK Sarajevo, potvrđeno je iz kluba s Koševa.

Dudić je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Zajedno sa njim, iz FK Velež u redove FK Sarajevo, dolaze i Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kao kondicioni trener. Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom.

Feđa Dudić nakon tri godine napustio klupu Veleža sa kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja. Prije Veleža, u Premijer ligi BiH bio je prvi trener ekipe GOŠK-a iz Gabele. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik gdje je radio kao trener u stručnom štabu.

Rođen je 1. februara 1983. godine,

Dudić je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u FK Sarajevo. Bio je član svih omladinskih selekcija, a upisao je i pet zvaničnih nastupa za seniorski tim 2004. godine postigavši pri tome jedan pogodak i to na utakmici protiv Travnika odigranoj na stadionu “Koševo“.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.