Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fejzić: Želimo ostati na poziciji na kojoj smo danas

fejzic

Jedna od najzanimljivijih liga na svijetu trenutno je njemačka Cvajta. Za plasman u Bundesligu bore se tri kluba, od kojih mjesta ima za dva, dok će jedan morati put do elite tražiti kroz doigravanje. U najboljoj poziciji je Stuttgart koji je sa 66 bodova lider i koji bi s pobjedom u narednom kolu nad direktnim konkurentom Hannoverom na gostujućem terenu izborio plasman u Bundesligu. Stuttgartu bi odgovarao i remi, ali pod uslovom da Braunschweig izgubi od otpisanog Bielefelda.

Hannover je trenutno na poziciji koja vodi u doigravanje, ali s jednakim brojem bodova kao i Braunschweig koji je na drugom mjestu. U narenom kolu domaćini su Stuttgart i s pobjedom ga mogu bodovno sustići, što bi u slučaju pobjede Braunschweiga nad Bielefeldom dovelo do situacije da sva tri kluba posljednje kolo dočekaju sa po 66 bodova.

Braunschweig bi pobjedom mogao kolo prije kraja izboriti plasman u Bundesligu, a to će se desiti ukoliko Stuttgart porazi Hannover. Golman ovog kluba Jasmin Fejzić nada se plasmanu.

– Danas smo na drugom mjestu i tu do kraja želimo u najgorem slučaju i ostati, rekao je bh. golman.