Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferdinand: Hart je branio u Schmeichelovom stilu

joe hart

Joe Hart, golman Manchester Cityja, oduševio je svojim interevencijama u sinoćnjoj prvoj utakmici polufinala Lige šampiona sa Real Madridom. Rio Ferdinand, nekadašnji sjajni odbrambeni fudbaler, za britanske medije kazao je da su Hartove odbrane bile u stilu Petera Schmeichela, njegovog saigrača iz slavnih vremena Manchester Uniteda, javlja Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Hart je bio ključni čovjek remija bez golova koji su „građani“ ostvarili u prvom ogledu pred svojim navijačima, te tako ostali u igri za plasman u svoje prvo klupsko finale Lige šampiona. Posebno je impresivna bila njegova intervencija u završnici utakmice kada je na fenomenalan način zaustavio udarac Pepea.

„Joe Hart ima velike zasluge za remi zbog svoje dvije fantastične odbrane. Jedna od njih je bila u stilu Schmeichela. U ovoj fazi takmičenja neophodan vam je pouzdan golman ako želite da se plasirate u finale. Vrhunski golmani mogu biti izvan igre 85 minuta i da onda ostvari odbranu u ključnim trenucima utakmice. Postoji mnogo golmana koji mogu imati odbranu svakih deset minuta, ali kada je izvan igre duži vremenski period, onda morate znati da je on tu. Kada dođe jedna šansa da će je odbraniti“, kazao je Ferdinand.

Ferdinand je sa Manchester Unitedom osvojio šest naslova šampiona Engleske. Bio je osvajač Lige šampiona i FIFA Svjetskog klupskog prvenstva. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 81 utakmicu i postigao tri gola.