Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferguson poručio Abramovichu: Ne diraj Mourinha

mourinho

Aktualni prvak Engleske u novoj sezoni bori se za opstanak. Nakon poraza od Bournemoutha Chelsea se učvrstio u donjem domu Premiershipa i teško da ćemo ga gledati u Evropi sljedeće sezone.

Jose Mourinho nikad u karijeri nije doživio takvu višemjesečnu krizu, ali engleski mediji više kritikuju igrače, nego njega, iako su svi svjesni da Portugalac teško može izvući londonski klub iz krize.

Međutim, u njega čvrsto vjeruje Sir Alex Ferguson, legendarni menadžer Manchester United i Mourinhov rival iz prošlog desetljeća.

“Nema smisla potjerati jednog od najboljih trenera svih vremena. Osvojio je dvaput Ligu prvaka i naslov prvaka u svakom zemlji u kojj je igrao,” pun je poštovanja prema Mourinhu Škot koji dodaje:

“Ovo je prvi put da se suočio s neuspjehom. Tokom cijele karijere bio je samo u usponu i ovo je izazov za njega. Ipak, vidim znakove pronalaska ravnoteže u timu iako su u subotu izgubili. Gledao sam utakmicu i bili su bolji i trebali pobijediti s više golova razlike.’

“Mislim da svaki veliki vođa na kraju nađe rješenje. Znam Mourinha i koliko rada je uložio u nogomet pa ne vjerujem da će to dugo trajati,” zaključio je čovjek koji je 27 godina bio na čelu Manchester Uniteda i ne vjeruje u šok terapiju promjene trenera usred sezone.