Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferguson stao u odbranu Wengera: On ne podliježe kritikama

wenger_1725961a

Sir Alex Fegruson stao je u odbranu svog bivšeg velikog rivala Arsenea Wengera kojeg sve češće kritikuju zbog skromnih Arsenalovih rezultata posljednjih godina. Legendarni “Fergi” pozdravio je i potez gazda Arsenala, koji se čvrsto drže svojih fudbalskih principa i ne osvrću se na kritike upućene njihovom menadžeru, javlja Anadolu Agency (AA).

Njih dvojica su bila u čestim sukobima u ranim godinama Wengerovog mandata u timu iz sjevernog Londona. Međutim, odnose su poboljšali krajem Fergusonove “vladavine”, a bivši menadžer Manchester Uniteda ne krije poštovanje prema francuskom treneru.

“Wenger je bio fantastičan. Sada mu je upućeno puno kritika, ali mu se divim da ne podliježe uticaju kritičara. On se čvrsto drži svojih principa u koja vjeruje. I mislim da su ljudi koji imaju tu karakteristiku izuzetni treneri. Kada govorimo o dosljednosti, Arsene nikada nije promijenio stil kojim njegov tim igra. To je uvijek bila igra sa prodiranjem i trkom bez lopte, sa dobrim pasovima u uglove za napadače. Wenger nikada nije promijenio tipove igrača ili vrstu igre koju on želi”, rekao je Ferguson za britanske medije.

Wenger je na klupu Arsenal sjeo 1996. godine. Od tada je osvojio tri naslova šampiona Engleske, te po šest puta FA Kup i Superkup.