Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City

Fernandinho van terena od četiri do šest sedmica

Fernandinho

To je veliki udarac za nas s ovako velikim brojem povrijeđenih igrača. Ali, tako je kako je, rekao Guardiola

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja nakon sinoćnjeg duela Lige šampiona protiv Porta kazao je da će pouzdani veznjak Fernandinho zbog povrede biti van teren od četiri do šest sedmica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo je da je brazilski fudbaler u pobjedi protiv Porta, rezultatom 3:1, u igru ušao tek u 85. minuti, ali je morao biti zamijenjen u sudijskoj nadoknadi. Dodatan problem Guardioli stvara činjenica da od ranije ne može računati na Kevina de Bruynea, Gabriela Jesusa, Nathana Akea, Benjamina Mendyja i Aymerica Laportea.

“To su loše vijesti. Mislim da će četiri do šest sedmica biti vani. Da, to je veliki udarac za nas s ovako velikim brojem povrijeđenih igrača. Ali, tako je kako je“, kazao je Guardiola.

Ipak, ono što bi menadžera “građana“ moglo obradovati je da bi se De Bryune i Laporte trebali vratiti treninzima u četvrtak, ali nije poznato hoće li biti spremni za subotnju utakmicu Premier lige protiv West Hama.

“Za tri dana idemo u London, a nakon toga putujemo u Francusku da igramo protiv Marseillea, a zatim tri dana kasnije čeka nas Sheffield United. Raspored je jako zahtjevan i trebaju nam svi igrači“, zaključio je Guardiola.

City je u sinoćnjem duelu prvog kola grupe C do trijumfa na Etihadu stigao poslije preokreta. Poveo je Porto pogotkom Luisa Diaza, da bi trijumf “građanima“ donijeli Sergio Aguero, Ilkay Gundogan i Ferran Torres.