Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIFA: Manchester United “čist“ u transferu Pogbe iz Juventusa

pogba

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da je engleski klub Manchester United “čist“ u transferu Paula Pogbe iz torinskog Juventusa prošlog ljeta. Međutim, iz FIFA-e kažu da će biti otvoren disciplinski postupak protiv šampiona Italije, nakon što su prošlog mjeseca poslali upite u oba kluba kako bi “razjasnili njihov dogovor“, navode britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjeruje se da se radi o tome ko je sve bio uključen u transfer od 105 miliona, eura kojim je oboren svjetski rekord, i koliko su plaćeni.

Prema medijskim izvještajima Pogbin agent Mino Raiola zaradio je oko 46,4 miliona eura. Navodno je u sporazumu Raiole i Juventusa došlo do kršenja pravila vlasništva treće strane.

Francuski reprezentativac se prošlog ljeta vratio u Mnchester Unitedza rekordno obeštećenje. Prethodno, 2012. godine klub sa Old Trafforda prodao ga je Juvenutus za mizernih 1,5 miliona eura. United se osim 105 miliona eura za transfer obavezao da će Juventusu platiti bonuse, pet miliona eura u vezi sa Pogbinim brojem nastupa i još pet miliona eura ukoliko potpiše novi ugovor.