Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđena zabrana

FIFA odbila žalbu Chelseaja na zabranu transfera

chelsea

Londonski klub na ovu odluku ima pravo žalbe pred Arbitražnim sudom za sport (CAS)

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je odbila žalbu londonskog Chelseaja na jednogodišnju zabranu transfera zbog kršenja pravila o transferu mladih igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

FIFA je saopštila da je Komisija za žalbe potvrdila izrečenu zabranu, s tim da je dozvolila Chelseaju da dovodi igrače do 16 godina starosti iz Velike Britanije.

Tako će zabrana transfera ostati na snazi do januara 2020. godine, a londonski klub na ovu odluku ima pravo žalbe pred Arbitražnim sudom za sport (CAS). Uz to Chelsea od CAS-a može zatražiti privremeno zamrzavanje tokom žalbenog postupka. To bi “plavcima“ omogućilo da registruju sve igrače dovedene u prelaznom roku koji u Engleskoj počinje 11. juna, navode britanski mediji.

Na snazi je ostala i novčana kazna od 535.000 eura. I Fudbalski savez Engleske (FA) je kažnjen sa 450.000 eura uz instrukciju da mora riješiti situaciju u pogledu međunarodnih transfera i registracije maloljetnih igrača.

FIFA je Chelsea proglasila krivim za 29 slučajeva kršenja pravila o transferima koja štite maloljetne igrače od trgovine ljudima.