Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija učinila svoje

FIFA otkazala dodjele nagrada za najbolje u 2020. godini

fifa444

Iz FIFA-e su kazali da procjenjuju nekoliko drugih alternativnih mogućnosti, kako bi ipak nagradili najbolje pojedince

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) otkazala je dodjelu nagrada za najbolje pojedince u muškoj i ženskoj konkurenciji u 2020. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz FIFA-e su kazali da procjenjuju nekoliko drugih alternativnih mogućnosti, kako bi ipak nagradili najbolje pojedince.

FIFA je odlučila, nakon medijskih spekulacija u vezi s dodjelom nagrada, izdati saopštenje u kojem naglašava da je svečana ceremonija dodjele nagrada, koja je trebala biti održana u Milanu 21. septembra, otkazana.

Zbog globalne pandemije novog koronavirusa odgođena su ili potpuno prekinuta mnoga takmičenja širom svijeta, zbog čega je FIFA odlučila otkazati godišnji slavljenički događaj.

“Dodjela FIFA-inih fudbalskih nagrada najboljima, koja je prvobitno bila zakazana za 21. septembar u Milanu, neće se održati i FIFA razmatra nekoliko alternativa”, ističe se u saopštenju.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 297.200 ljudi, a potvrđeno je preko 4.345.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Do sada se oporavilo više od 1.545.000 ljudi.