Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

FIFA pokrenula postupak protiv HNS, nije zbog Lovrenove pjesme

KATAR 2022 – Navijači na stadionu tijekom utakmice Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru
09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Sadržaj zastave nije poznat te je ona brzo uklonjena, no HNS je prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika FIFA-e

Međunarodna fudbalska organizacija /FIFA/ pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog dešavanja na utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Maroka.

Postupak je pokrenut zbog mogućih kršenja disciplinskog kodeksa u vezi sa diskriminacijom, odnosno reda i bezbjednosti na utakmicama, prenosi francuski AFP.

“Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila izvješena prije utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka. HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je izvješena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika FIFA-e”, objavili su iz HNS-a.

Sadržaj zastave nije poznat te je ona brzo uklonjena, no HNS je prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika FIFA-e.

FIFA je zbog diskriminacije kaznila Fudbalski savez Meksika sa 100.000 švicarskih franaka, srpski sa 50.000 i ekvadorski sa 20.000 švicarskih Franaka.